inTime™

„Както ритъмът е основен за музиката, ритъмът е от съществено значение за живота.“

Мозъкът е музикален!
Неврологията е доказала чрез функционално-образно изследване на мозъка, че музиката ангажира повече области от която и да е друга дейност и ритъмът е най-важен и основен аспект на музиката. Здравето на вашия мозък и връзката мозък-тяло зависят от ритъма.

Деца, тийнейджъри и възрастни могат да слушат ритъм-базираната музика на inTime™, която спомага за стимулиране на осъзнаването за ритъм, концентрация, времеви усет, намалява стреса и снабдява мозъка с най-високо качество стимулация, от която той се нуждае за оптимално функциониране. inTime™ е персонализирана звукова програма за слухов тренинг, която включва и различни ежедневни забавни движения, в които се използва тялото, специален барабан и гласът на участващия в програмата. Всичко това е с цел да ви помага да поддържате ритъм, и да се движите в такт с ежедневието.

Създаден от експерти, inTime™ е органична компилация от авторски композиции, на базата на смес от световната музика с разнообразни перкусии, струнни и духови инструменти, които акцентират силата на ритъма и звукови честоти. inTime™ е разработван в продължение на повече от 5 години от мултидисциплинарен екип, който стои и зад създаването на The Listening Program®. Сред създателите на програмата са: ерготерапевтът Шийла Алън, композиторът и музикант Начо Аримани, и създателят, основател и главен изпълнителен директор на Advanced Brain Technologies – Алекс Доман.

inTime™ включва музика от различни краища на света и е изцяло композирана и изпълнявана от Начо Аримани, който смесва ритми и различни инструменти по невероятен начин: стари и нови, от различни култури и региони по целия свят. Отличителният звук на inTime™ се постига чрез майсторски акцентирани оркестрирани ударни ритми и определени звукови честоти следвайки зоните на Томатис. Те играят ролята на основа за богата мелодична и хармонична структура. Записите са направени в High Definition (HD) звук в рамките на специална акустична среда, за да се улови звука и духа на над 100 инструмента – включително мембранни барабани от Западна Африка и Близкия изток, глинени барабани от Нигерия, Южна Индия и Южна Америка, инструменти от Колумбия и Бразилия, Мали, Перу, виетнамски дървени жаби, тибетски купи, индийски камбани, и мексикански свирки, заедно с чинели, гонгове, китара, чаранго, арфа, пиано, орган, перкусии, глас, и още много други. Всички заедно създават красивата, мощна и ефективна музиката на inTime™.

inTime™ ви осигурява прогресивно ритъм-базирано обучение в четири честотни зони, стимулирайки различни области на мозъка и свързаните с тях функции по време на вашия график за слушане. Графикът е съобразен изцяло с вашите нужди. Акцентът на обучението е добре балансиран, което прави inTime™ подходящ за хора от всички възрасти, подкрепяйки социалните и емоционални функции и умения, слуховата преработка, комуникацията, екзекутивните функции, творческите дейности, моторната координация, реакциите към стрес, самоосъзнаването, музикалността и др.

Помогнете на децата или възрастните, с които провеждате терапия или обучение, да подобрят мозъчната си производителност с inTime™. Методът е иновативен, съдържа уникална ритъм програма, базирана на индивидуализирано слушане и ежедневни двигателни дейности. Те включват цялото тяло, глас и използването на специално настроен барабан.

Един от най-важните елементи на звука – времето, ще помогне при деца и възрастни да поддържат стабилен ритъм и да се настроят в такт с ежедневните дейности. Методът е подходящ за развитие на екзекутивни и когнитивни функции. Успешно регулира реакциите при стрес и подобрява съня. Повлиява социално–емоционалната сфера и общуването, слуховата преработка и моторната координация. inTime™ включва целенасочени активни дейности подобряващи ритъма, координацията, баланса, фонологичното осъзнаване и работата с партньор и група. inTime™ може да се интегрира лесно в ежедневния режим и работата на училища, детски терапевтични и обучителни центрове.

Препоръчва се при:

  • разстройства на детското развитие
  • аутистичен спектър
  • хиперактивност и дефицит на внимание
  • езикови, моторни и обучителни затруднения
  • за деца и ученици с цел подобряване училищното представяне, успеваемост и потенциал за развитие

Прилага се над двегодишна възраст.
Може да се консултирате за системата за слушане inTime™ с обучен специалист. Системата се предоставя инсталирана на iPod с високо-качествени слушалки, или мулти-сензорната аудиосистема Waves™ с костно провеждане на звука. Всяка система inTime™ включва специализиран барабан и палки inTime™, използвани като терапевтични средства за дейностите, съпътстващи програмата. Барабанът към програмата е настроен на ниска честота 99Hz, която резонира с тялото и подпомага телесното осъзнаване и функции, редуцира стреса и е особено подходяща терапевтична практика при деца с аутистичен спектър, хиперактивност и обучителни затруднения.

Повече информация можете да получите:
Като се свържете с международния представител на ABT за България

e-mail: logosabv.bg@gmail.com

моб.: 0896 811 262 – Олга Георгиева

Отофициалната страница на Advanced Brain Technologies:
https://advancedbrain.com/intime/

Видео представяне на програмата в 15 кратки серии:
https://www.facebook.com/pages/The-Listening-Program-Bulgaria/163698367111635

Въведение в inTime за родители:
https://advancedbrain.com/webinars/

От страницата ни във Фейсбук:
https://www.facebook.com/pages/The-Listening-Program-Bulgaria/163698367111635?fref=ts